Hidasta matkaa™ -konsepti lähtee Kreikkaan!

Katja Vaulio | 19.11.2019

Olen matkustanut paljon ja ajan myötä ajatusmaailmani matkustamisesta on muuttunut. Yhä useammin tavoittelen vastuullisuutta matkailussa ja pyrin olemaan mahdollisimman vastuullinen matkailija. Toki täydelliseksi tässä lajissa ei tule kukaan.

Siinä missä vastuullinen matkustaminen on tullut minulle koko ajan tärkeämmäksi, alkoi myös ajan myötä itää ajatus omasta matkakonseptista. Voi myös sanoa, että Hidasta matkaa oli luonnollinen askel elämässäni, johon ulkomailla asutut ja vietetyt vuodet ovat minua vieneet. Mutta kyse ei ole vain matkailusta, vaan myös halusta muuttaa sitä.

Kaipuu vastuulliseen matkailuun ja matkailun muuttamiseen saivat lopulta konkreettisen tuloksen: nyt oma matkakonseptini, Hidasta matkaa, lähtee ensi keväänä Kreikkaan! Ihan vielä matkaa ei tehdä maata pitkin, mutta tulevaisuudessa toivottavasti kyllä. Muut toivomani elementit ovatkin jo täällä.

Mistä tässä Hidasta matkaa-konseptissa on kyse?

Hidasta matkaa pyrkii matkailun muuttamiseen. Se on oma matkakonseptini, joka lähestyy matkailua kahdesta eri näkökulmasta: vastuullisuudesta ja toiveesta kokea matkakohteen kulttuuri uudella tavalla. Toivon, että matkalle lähtijät oppivat uutta kohdemaasta ja ehkä jopa muuttavat käsityksiään siitä. Toivon myös, että matkailijat kiinnostuvat matkailusta vastuullisesti, tai ainakin oppivat hieman siitä, mitä vastuullinen matkailu voisi olla.

Mitä Kreikassa on luvassa?

Hidasta matkaa-konseptiini kuuluu olennaisena osana paikalliseen kulttuuriin tutustuminen. Tulen kertomaan teille tarinoita matkakohteesta ja auttamaan kiinnostuneita aakkosten opettelussa. Pääsemme myös mahtavan kreikkalaisen luonto-oppaan mukana retkelle – näin tuemme paikallisten työllistämistä, mutta pääsemme myös tutustumaan paikalliseen luontoon. Tällä retkellä opit varmasti uutta!

Matkustamme sesongin ulkopuolella ja yövymme paikallisten omistamassa pikku hotellissa. Kerron teille paikan päällä parhaat vinkit siihen, miten matkasta tulee mahdollisimman vastuullinen, mahdollisimman helposti.

Vastuullinen matkustus ei tarkoita kärsimystä, vaan pääsemme nauttimaan Kreikasta koko sielun kyllyydestä! Viikon aikana saat ihastella kukkaan puhkeavaa luontoa, tutustua useampaan paikalliseen kylään, nauttia paikallisista herkuista, uida upeilla rannoilla ja kokea koko Kreikan luonnon kaikilla aisteillasi. Kreikka on paljon muutakin kuin pelkkiä upeita uimarantoja!

Bonuksena pääset tekemään hyvää, sillä teemme pienen lahjoituksen paikalliselle Clean Mani-järjestölle, joka yrittää pitää huolta alueen ympäristöstä. Sillä haluammehan, että luonto matkakohteessamme pysyy puhtaana ja terveenä?

Miksi juuri Kreikkaan?

Kreikka on ehdottomasti lempimaani. Olen asunut siellä muutamaan eri kertaan ja puhun sujuvaa kreikkaa. Maa on valloittanut sieluni ja sydämeni ja en malta odottaa, että pääsen raottamaan Kreikan taikoja teillekin! Toivon myös, että ainakin jossakin matkailijassa herää hieman syvempi kiinnostus maata kohtaan. Sillä parhaimmillaan matkailu opettaa ja haastaa meitä ihmisinä. Toiseen kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin tutustuminen voi muuttaa käsitystämme ihmisistä ja eri kulttuureista. Näin Kreikka – ja moni muukin maa on minulle tehnyt.

Kuinka matkalle pääsee mukaan?

Matkalle voi ilmoittautua mukaan täältä . Lisätietoja Hidasta matkaa-konseptistani löydät taas täältä ja lisäjuttuja Manin alueesta täältä.

Tervetuloa mukaan, toivottavasti huhtikuussa tapaamme!

Pysy kuulolla vastuullisen matkailun ja ympäristöalan uusimmista uutisista!

Katja Vaulio

Kirjoittaja on vastuullisuuden asiantuntija, kouluttaja, Venäjän ja Kreikan kielten ja kulttuurien tuntija, kirjoittaja ja matkailija.